Beskæftigelsen sætter ny rekord – stiller store krav til rekrutteringen

Medierne flyder – med god grund – over med positive tal for beskæftigelsesudviklingen i Danmark. Og udviklingen illustreres fint af nedenstående kurve fra Danmarks Statistik, der viser at der i januar 2018 var beskæftiget 2.728.800 personer med lønmodtagerjob. Det højeste antal lønmodtagere nogensinde. Dermed er rekorden fra april 2008 – lige før ”finanskrisen” – slået. Fra december 2017 til januar 2018 steg antallet af lønmodtagere med hele 7.200 lønmodtagere, og siden april 2013, hvor antallet af personer med lønmodtagerjob begyndte at stige, er antallet af lønmodtagere steget med 187.200.

Og som Steen Bocian, cheføkonom i Dansk Erhverv siger til Fyens.dk siger: ”Vi burde flage for beskæftigelsesrekorden”.

Ifølge DA (Business Update Søndag 31. Marts 2018) betyder beskæftigelsesrekorden imidlertid også at virksomheder i stigende grad har problemer med at finde medarbejdere – og i værste fald nogle gange må slække lidt på kravene.

Vi oplever hos Maagaard & Partnere og hos vores samarbejdspartnere en markant stigende efterspørgsel efter hjælp til at finde de rette profiler – konkurrencen om talenterne er både vigtigere og vanskeligere end nogensinde. Det stiller store krav til os som rekrutteringsvirksomhed, at vi ikke går på kompromis med kvaliteten og at vi hele tiden har fingeren på pulsen vedrørende potentielle kandidater i markedet. Og så må vi indstille os på, at en rekruttering tager ca. 25% flere ressourcer end for 1-2 år siden.

Svar